Delavniki: Ponedeljek - Petek od 8-17

+386 40 144 920

info@svet-ograj.si

STORITVE

Lasersko rezanje

Lasersko rezanje je uveljavljen postopek za natančne reze po konturni ravnini, poznamo pa tudi 3D-rezanje ter rezanje cevi in profilov. Lasersko rezanje ima prednosti, kot so hitrost, natančnost in hitrost. Uveljavljenih je več vrst laserskega rezanja, ki uspešno tekmujejo s konkurenčnimi postopki (rezanjem z vodnim curkom, z žično erozijo idr.).

Laserski stroj za rezanje se uporablja predvsem za rezanje vseh vrst kovin, kot so železo, ogljikovo jeklo, nerjaveče jeklo, zlitina, vzmetno jeklo, silikonsko jeklo, aluminij, aluminijasta zlitina, baker, medenina, srebro, titan, pocinkani list in itd.

Laserski rezalni stroji so strojna orodja za uporabo v industrijski obdelavi kovin in drugih materialov. Lasersko rezanje se lahko izvaja na različne načine.

Lasersko rezanje je tehnologija, ki uporablja laser za izparevanje materialov, kar ima za posledico rezanje roba.

Lasersko rezanje deluje tako, da skozi optiko usmerja izhod laserskega žarka z visoko močjo. Natančnost reza je boljša, saj laserskega žarka med procesom ne nosi.

Lasersko rezanje za kovine ima prednosti pred plazemskim rezanjem v večji natančnosti ter manjši porabi energije za rezanje pločevine; vendar večina industrijskih laserjev ne more prerezati večjo debelino kovine, kot to lahko storimo s plazmo. Novejši laserski stroji, ki delujejo z večjo močjo (6000 vatov, v nasprotju z ocenami 1500 w zgodnjih laserskih rezalnih strojev), se približujejo plazma strojem pri njihovi sposobnosti rezanja debelih materialov, vendar je kapitalski strošek takšnih strojev veliko višji od stroškov plazemskih rezalnih strojev, ki lahko režejo debele materiale, kot je jeklena plošča.

Prednosti laserskega rezalnega stroja:
- Hitri časi obdelave
- Zmanjšana poraba energije
- Večja zanesljivost in zmogljivost
- Minimalno vzdrževanje
- Odlično razmerje med ceno in kakovostjo
- Majhna količina ostankov

Laserji se uporabljajo za številne namene. Eden od načinov, kako jih uporabljamo, je rezanje kovinskih plošč. Na jeklu, nerjavečem jeklu in aluminijasti plošči je laserski postopek rezanja zelo natančen, daje odlično kakovost rezanja in majhen toplotni vpliv, kar omogoča rezanje zelo zapletenih oblik in majhnih lukenj.

Lasersko rezanje pločevine in drugih materialov je vedno bolj priljubljeno, saj gre za sodoben tehnološki postopek, ki poteka s pomočjo sodobnih strojev, kateri omogočajo visoko kakovost izdelkov. Pozitivna lastnost se kaže tudi v nadaljevanju procesa, saj lasersko rezanje pločevine izjemno poenostavi nadaljnji proizvodni postopek.

Laserski razrez kovin se ponaša s:
- izjemno natančnostjo
- nepoškodovanostjo odrezanih delov
- prihrankom, saj poleg hitrega rezanja zagotavlja minimalno oziroma nično sekundarno obdelavo

Celoten postopek rezanja je podprt z računalniškim vodenjem, ki ne dopušča odstopanja za več, kot 0,1 milimeter.

 

Laserski razrez pločevine

Z lasersko tehnologijo razreza lahko režemo vse vrste kovinskih materialov.


Laserski razrez pločevine je tehnologija, ki se je začela razvijati v šestdesetih letih prejšnjega stoletja, uveljavila pa se je v osemdesetih letih. 


Laserski razrez se je zaradi izjemne učinkovitosti in številnih možnosti, ki jih ponuja, močno uveljavil na trgu storitev rezanja pločevine in drugih materialov. Hitrost izdelave, natančnost in splošna kakovost storitve so glavne karakteristike njegove priljubljenosti v svetu. Pri vsem skupaj pa ni zanemarljiv tudi podatek, da laser nudi veliko svobode pri oblikovanju materialov in posledično končnega izdelka. Ko govorimo o laserskem razrezu, govorimo o eni od najpomembnejših sodobnih kovinskopredelovalnih tehnologij. Zaradi vrste prednosti, ki jih ponuja, vse bolj izpodriva druge klasične načine rezanja pločevine in cevi. Ker prinaša vrsto prednosti pred konvencionalnimi procesi, ga vse bolj množično uporabljajo namesto drugih klasičnih načinov rezanja pločevine ter cevnih profilov. Tako se ne uvršča le med najnaprednejše, temveč tudi najbolj priljubljene dodelavne postopke v industriji, v proizvodnji številnih podjetij pa že sedaj predstavlja standard.


Laser je lahko pohvali z izjemno natančnostjo dela ter zavidljivo hitrostjo, zagotavlja pa tudi odličen izkoristek materiala, saj z njim lahko dosežemo zelo natančne reze po ravnini.


Podoben učinek lahko dosežemo le še z dvema konkurenčnima postopkoma, in sicer z žično erozijo in vodnim curkom, vendar kljub višji začetni investiciji, razrez z laserjem predstavlja zmagovalca v hitrosti in natančnosti.


Zasluge za izjemnost gre pripisati tudi računalniški tehnologiji, ki poskrbi z natančnostjo 0,1 milimetra, kar seveda pomeni maksimalno natančnost.


Postopek dela je pogojen z izdelavo plana razreza, ki ga določi programer. Datoteke z načrti za izdelek, lahko pošlje naročnik v dogovorjenem formatu po elektronski pošti, s čimer se skrajša čas programiranja.


S pomočjo računalnika je razrez pločevine in cevi v celoti avtomatiziran, kar zmanjšuje napak ter pripomore k maksimalnem zmanjšanju količine odpadkov, ki nastanejo pri rezanju. Dodatna karakteristika, ki je tudi naravi prijaznejša pa je, da laser ne proizvaja prekomernega hrupa.

 
Razrez pločevine in cevnih profilov s pomočjo laserja poteka v eni sami operaciji (izrez oblik doolžin in lukenj), kar uspešno nadomesti starejše metode ter pripomore k napredku v različnih industrijah

Pozitivne značilnosti laserskega razreza:

 • Sodi med najnaprednejše izdelavne in dodelavne postopke
 • Natančnost
 • Hitrost
 • Manj odpadkov
 • Manj delovnih operacij ( ni potrebno dodatnega vrtanja rezanja, rezkanja utorov in podobno)
 • Nadomestilo za starejše postopke: plamenski razrez, plazemski razrez
 • Nižji končni stroški proizvodnje
 • Nadomestilo za celo paleto strojev (vrtalniki, tračne žage, prebijalke…)
 • Enostavnejše rezanje kompleksnejših oblik
 • Nizki vzdrževalni stroški (ob rednih kontrolah in pregledih)*
 • Večja konkurenčnost

 Naše stranke so zmeraj zadovoljne

Zagotovi si zadovoljstvo, pokliči nas  

+386 (0)40 144-920