Delavniki: Ponedeljek - Petek od 8-17

+386 40 144 920

info@svet-ograj.si

STORITVE

Z lasersko tehnologijo razreza lahko režemo vse vrste kovinskih materialov.


Laserski razrez pločevine je tehnologija, ki se je začela razvijati v šestdesetih letih prejšnjega stoletja, uveljavila pa se je v osemdesetih letih. 


Laserski razrez se je zaradi izjemne učinkovitosti in številnih možnosti, ki jih ponuja, močno uveljavil na trgu storitev rezanja pločevine in drugih materialov. Hitrost izdelave, natančnost in splošna kakovost storitve so glavne karakteristike njegove priljubljenosti v svetu. Pri vsem skupaj pa ni zanemarljiv tudi podatek, da laser nudi veliko svobode pri oblikovanju materialov in posledično končnega izdelka. Ko govorimo o laserskem razrezu, govorimo o eni od najpomembnejših sodobnih kovinskopredelovalnih tehnologij. Zaradi vrste prednosti, ki jih ponuja, vse bolj izpodriva druge klasične načine rezanja pločevine in cevi. Ker prinaša vrsto prednosti pred konvencionalnimi procesi, ga vse bolj množično uporabljajo namesto drugih klasičnih načinov rezanja pločevine ter cevnih profilov. Tako se ne uvršča le med najnaprednejše, temveč tudi najbolj priljubljene dodelavne postopke v industriji, v proizvodnji številnih podjetij pa že sedaj predstavlja standard.


Laser je lahko pohvali z izjemno natančnostjo dela ter zavidljivo hitrostjo, zagotavlja pa tudi odličen izkoristek materiala, saj z njim lahko dosežemo zelo natančne reze po ravnini.


Podoben učinek lahko dosežemo le še z dvema konkurenčnima postopkoma, in sicer z žično erozijo in vodnim curkom, vendar kljub višji začetni investiciji, razrez z laserjem predstavlja zmagovalca v hitrosti in natančnosti.


Zasluge za izjemnost gre pripisati tudi računalniški tehnologiji, ki poskrbi z natančnostjo 0,1 milimetra, kar seveda pomeni maksimalno natančnost.


Postopek dela je pogojen z izdelavo plana razreza, ki ga določi programer. Datoteke z načrti za izdelek, lahko pošlje naročnik v dogovorjenem formatu po elektronski pošti, s čimer se skrajša čas programiranja.


S pomočjo računalnika je razrez pločevine in cevi v celoti avtomatiziran, kar zmanjšuje napak ter pripomore k maksimalnem zmanjšanju količine odpadkov, ki nastanejo pri rezanju. Dodatna karakteristika, ki je tudi naravi prijaznejša pa je, da laser ne proizvaja prekomernega hrupa.

 
Razrez pločevine in cevnih profilov s pomočjo laserja poteka v eni sami operaciji (izrez oblik doolžin in lukenj), kar uspešno nadomesti starejše metode ter pripomore k napredku v različnih industrijah
Pozitivne značilnosti laserskega razreza:

 • Sodi med najnaprednejše izdelavne in dodelavne postopke
 • Natančnost
 • Hitrost
 • Manj odpadkov
 • Manj delovnih operacij ( ni potrebno dodatnega vrtanja rezanja, rezkanja utorov in podobno)
 • Nadomestilo za starejše postopke: plamenski razrez, plazemski razrez
 • Nižji končni stroški proizvodnje
 • Nadomestilo za celo paleto strojev (vrtalniki, tračne žage, prebijalke…)
 • Enostavnejše rezanje kompleksnejših oblik
 • Nizki vzdrževalni stroški (ob rednih kontrolah in pregledih)*
 • Večja konkurenčnost

 Naše stranke so zmeraj zadovoljne

Zagotovi si zadovoljstvo, pokliči nas  

+386 (0)40 144-920

Scroll to Top